E-Магазин
Под Наем
Марки
Новини
Партньори
За Нас
XCoTeam
заповядайте в новия ни онлайн магазин!

 Mont-Bell се заражда високо в Алпите, на северната стена на Айгер. Много хора смятат, че това е най-предизвикателният връх в света, а страховитата му репутация не идва само от стръмните му стени. Климатът на 3970 метра е влажен, но не винаги достатъчно студен. Меката температура почти ежедневно топи ледените площи и така ронливия варовик става хлъзгав и още по-труден за преминаване. Тези изключително опасни условия са прекратили опитите на стотици катерачи да покорят върха.
Исаму Тацуно, основателят на марката MontBell, е бил само на 21 години, когато предприема първото си пътешествие извън Япония и покорява Айгер. През 1969 година Тацуно става най-младия човек изкачил "Стената на Смърта" и 21-часововото му изкачване до върха било най-бързото до тогава. Това изживяване дава на Тацуно идеята за Mont-Bell, компания която се стреми да произвежда дрехи и екипировки с изключителна лекота, които да дават комфорт във възможно най-екстремни условия.
Фирмата MontBell e основана през 1975 година и оттогава произвежда дрехи от най-висококачествения естествен гъши пух. Мотото на марката е „Лекота и бързина”, което не значи компромис в качеството, здравината и функцоналността, а точно обратното – най-добрите якета и чували от естествен пух в света! Определението на думата функционалност може да бъде много обширно. Значение имат много фактори като очаквана употреба на продукта, специфични изисквания и обстоятелства. От MontBell приемат сериозно предизвикателствата и успяват да произвеждат разнообразни продукти подходящи за различни екстремни условия.
 

 

© 2008, XCoSports.com, Всички права запазени