E-Магазин
Под Наем
Марки
Новини
Партньори
За Нас
XCoTeam
заповядайте в новия ни онлайн магазин!

Мерино вълната и нейните уникални качества са представени на пазара на outdoor екипировка преди 20 години от Питър и Пати Дюк. Те първи използват технологията за 100 % компресиране на вълната, създавайки най-дълготрайната и мека прежда, която не боцка, не се нищи или степва.

Point 6 е резултат на дългогодишния опит на двамата в дизайна и производствота на чорапи. Марката заимства името си от оптималната температура на човешкото тяло - 98.6 F (37 C), с което подчертава терморегулиращите свойства на чорапите от мерино. Екипът на Point 6 работи единствено с най-висококачествената вълна, вземайки под внимание конкретни параметри (гъстота на руното,сила, дебелина и дължина на влакното, цвят и мекота).

 

Предимства на чорапите Point 6:

Продуктите на Point 6 са създадени за дейности, предполагащи голям диапазон от температури и надморска височина - планински походи, зимни спортове, колоездене, бягане, фитнес и др. Всички модели са произведени в САЩ.

Специфики на мерино вълната:
Нито една лаборатория не е създала синтетична материя, която да може да се мери с естествените качества на мерино вълната.Тя регулира влагата и задържа свежият микроклимат в близост до тялото за по-дълго време от останалите материи. Благодарение на естествената им устойчивост към миризми, тези дрехи позволяват по-рядко пране.

• Мериносовите влакна имат естествено восъчно покритие, което не пропуска водата, но позволява преминаването и като пара, за разлика от синтетичните материи, които пропускат влагата само след като е кондензирала. По този начин дрехите абсорбират влагата от тялото и я отдават във въздуха. Мерино може да поеме влага в размер до 30% от собственото си тегло.
• Влакната на мерино вълна са и много здрави, което е причината, дори и след многократното им огъване, те да заемат първоначалното си състояние.
• Мерино материята е изградена от 90% кератин – устойчив на всекидневното натоварване протеин, който не е среда за бактериите причина за неприятната миризма.Мерино вълната регулира влагата и задържа свежият микроклимат в близост до тялото за по-дълго време в сравнение с останалите материи.
• Мерино вълната е изключително лесна за поддръжка. За разлика от бабините вълнени пуловери, които се перат на ръка, изделията от мерино могат да се пускат в перална машина и сушилня.
• Мерино вълната притежава специфично накъдряне, което създава въздушни джобове и допринася за топлинните и и еластични качества. Тя действа като терморегулатор.
• Мерино вълната е почти незапалима материя – температурата и на възпламеняване е 570-600 °С.

 

© 2008, XCoSports.com, Всички права запазени