E-Магазин
Под Наем
Марки
Новини
Партньори
За Нас
XCoTeam
заповядайте в новия ни онлайн магазин!

BioLite разработва и произвежда модерни енергийни продукти, които правят готвенето с дървесина чисто, безопасно и толкова лесно, колкото и с горивата на нефтена основа. Същевременно, тези уникални уреди ви осигуряват електричество за зареждане на мобилни телефони и LED светлини без връзка с електрическата мрежа. 

 

Замисляли ли сте се, че откритият огън сред природата е неефективен? Губи се енергия, която може да се използва за различни цели, освен това той генерира токсичен дим поради непълно изгаряне. Печките с рафиниран дизайн имат вентилатор, който насочва въздуха към огъня и това значително подобрява горенето. Такива са уредите с марка BioLite.

 

Уредите на BioLite използват собствена термоелектрическа технология, която предстои да бъде патентована съвсем скоро. Те превръщат топлината в електричество, което захранва вентилатор, който от своя страна прави огъня максимално ефективен откъм отделяне на потенциална енергия. Излишното електричество може да се използва за захранване на малки електронни джаджи като мобилен телефон или LED светлина.

Екипът на BioLite има над 30-годишен опит в разработването на продукти и притежава повече от 30 патента. Сред клиентите на BioLite са Johnson & Johnson, Hewlett Packard, Nike, Pepsi, Motorola, Bosch. Повече от 90% от техните разработки са успешни на пазара.

 

 

© 2008, XCoSports.com, Всички права запазени