E-Магазин
Под Наем
Марки
Новини
Партньори
За Нас
XCoTeam
заповядайте в новия ни онлайн магазин!

„Жената се движеше грациозно в ароматната атмосфера на палатката. Жестовете й, пъргави и премерени, бързи, но не и припрени, бяха придружени от лекото шумолене на коприна, примесено с припукването на огъня в печката.”

 


Марк Ало изминава пеша близо 6000 километра в „страната под Синьото небе”. От китайската граница до подстъпите на Сибир той прекосява централните и източните степи, обширната пустиня Гоби и китните планински покрайнини. В желанието си да се потопи в живота на „синовете на степта” той започва да изучава монголски език, завързва много приятелства, живее в юртата на номади скотовъдци, включва се в ежедневните пасторални дейности, местни празници и сезонните миграции.

 


Ало си поставя за цел да усети всички нюанси на живота на едно общество, което за по-малко от век преминава от феодализъм през комунизъм до капитализъм. В името на осъществяването й той живее както в столицата Улан Батор, така и в най-закътани малки селца. Чрез това пътешествие Ало се впуска в търсене на монголската душа, а книгата му е не само приключенски разказ, но и ценно есе за етнографията на страната.

 

 

Автор: Марк Ало
Превод: © Нели Соларова
Редактор: Кристина Димитрова
Снимка корица: © Марк Ало
Цветно приложение: 24 страници
ISBN: 978-954-9535-80-8
Издадена на: 2014
Размери: 142х210
Брой страници: 336
Корица: Мека
Националност: Френска
Дизайн корица: © Добродана Попова
 


Под юртите на Монголия
Книга "Под юртите на Монголия" 17.00 лв. Добави в Кошницата

© 2008, XCoSports.com, Всички права запазени