E-Магазин
Под Наем
Марки
Новини
Партньори
За Нас
XCoTeam
заповядайте в новия ни онлайн магазин!

Далеч, сред безбрежните висини на Памир в Централна Азия гордо се издигат върховете България и Шипка. През 1968 г. за първи път в историята на българския алпинизъм два безименни върха отвъд пределите на родината ни са назовани с български имена. Така стъпка по стъпка, по тесни и назъбени снежни ръбове алпинистите ни си проправят път към все по-неопитомени хоризонти и започват неуморно да пренаписват световната карта.
Докосвалите се до върхове на няколко континента доц. Сандю Бешев и Дойчин Боянов създават първата хроника на българските премиерни изкачвания в планините по света. Авторите представят експедиции, в които са били преки участници, премиери, осъществени от техни български колеги, както и върхове, изкачени от чуждестранни алпинисти, но получили български имена. От връх Пловдив в Памиро-Алай, през връх България в Перу, до планинската верига Тангра на о. Ливингстън в Антарктида. Поместените в тази книга разкази ще ви пренесат на непристъпни географски ширини, ще ви срещнат с непознати култури и ще ви качат на някога недокоснатите, сега български върхове.
Една безценна хроника на планинарското движение у нас, с която древният откривателски повик в жилите ви ще се събуди по-силен от всякога.Автор: Сандю Бешев, Дойчин Боянов
Код на продукта:121
Наличност:В наличност
Снимка корица: © Дойчин Боянов
Цветни страници: 24
ISBN: 978-619-7300-11-6
Издадена на:
Размери: 140x210
Брой страници: 272
Корица: Мека
Националност: Българска
Дизайн корица: © Добродана Попова
Главен редактор: Цветелина Лакова
Коректор: Мариана Пиронкова


Българските върхове по картата на света
Книга "Българските върхове по картата на света" 16.00 лв. Добави в Кошницата

© 2008, XCoSports.com, Всички права запазени