E-Магазин
Под Наем
Марки
Новини
Партньори
За Нас
XCoTeam
заповядайте в новия ни онлайн магазин!

Вълнуващият художествен свят на Ърнест Хемингуей поглъща Майкъл Палин и разтърсва въображението му още от гимназията. И сто години след раждането на американската литературна легенда утвърденият вече пътешественик тръгва лично по стъпките на великия автор през пейзажи и картини, ярко отпечатани в съзнанието му от дете.
Водеща в останалите пътешествия на Палин е идеята за пътя и културния калейдоскоп на света. Тук обаче пътешественикът достига по-далеч: пред очите ни се разгръща животът на един знаменит писател. Минало и настояще се сливат, понякога до поразяваща степен, когато Палин се впуска в пътешествия от Чикаго до горите и езерата на Северен Мичиган и от бойните полета на Първата световна война до Италия, Париж и Испания, където се спира, за да научи повече за бикоборството и да усети делничния дух на Памплона и прословутото надбягване с бикове.
Страстта на Хемингуей към пътуванията води Палин на остров Кий Уест във Флорида, където се развива цялата индустрия около музея на литературната легенда. Страниците на това прекрасно изследване на едно специфично време и пространство са изпълнени с мъдрост и чувство за хумор. По стъпките на Хемингуей приключенецът Майкъл лови риба в Гълфстрийм, кръстосва Африка, Монтана и Уайоминг. Той изживява наново необикновения дух и безспирните, трескави странства на именития писател.

Автор: Майкъл Палин
Превод: © Диляна Пчелова
Цветно приложение: 64 страници
ISBN: 978-954-9535-75-4
Издадена на: 11-2014
Размери: 130х200
Брой страници: 200
Корица: Мека
Националност: Английска
Дизайн корица: © Добродана Попова
Редактор: Чайка Христова


По стъпките на Хемингуей
Книга По стъпките на Хемингуей 17.00 лв. Добави в Кошницата

© 2008, XCoSports.com, Всички права запазени