30 май, 2019

Електрическият скутер: по-добрият избор за придвижване в градска среда

Няма как да не сте попадали на онези нови участници в пътното движение, “яхнали” своите приспособления за придвижване. Да, говорим си за онези криволичещите, симпатягите, каращи електрически скутери.

Защо да изберете електрическия скутер като начин за придвижване и кои са основните въпроси, на които трябва да си отговорите преди да си купите скутер – ще ви разкажем в следващите редове.

Сигурно не веднъж сте попадали в задръстване на път за работа и ви се е искало да имате друго превозно средство, с което да се придвижите между едва движещите се коли. Ние вече изпробвахме една алтернатива.. и много ни хареса.

Електрическите скутери постепенно, но прогресивно през последните няколко години, стават едни от основните алтернативни методи за движение в градската джунгла.

Ето няколко добри причини, защо да замените колата и да се качите на скутер:

 

●     По-бързи са. Придвижването в динамичната, градската джунгла при задръстване не е от любимите ни занимания.

●     Компактни са и можете да ги вземете с вас в офиса, без да се притеснявате от кражби.

●     Транспортират се по-лесно от колело.

●     Лесно се използват – качвате се и потегляте.

●     Забавно е. Без съмнение, придвижването с електрически скутер ще бъде много по-приятно занимание, отколкото чакането по спирки или в задръствания.

●     По-екологично е. Електрическите скутери се захранват с презареждащи се батерии. По този начин вашият скутер няма да отделя опасните, замърсяващи въздуха и околната среда газове.

●     Не се нуждаете от шофьорска книжка, за да ги карате J

●     Не на последно място, скутерът може да бъде идеалният подарък и за вашето дете. Като имате предвид, че има модели, които могат да се използват от деца на възраст между 8-13г. Той може да бъде добър избор, когато пак се чудите какво да купите на детето :).

Какво да гледате, когато си избирате електрически скутер?

Поради увеличаващата се употреба и полулярност, на пазара има голямо предлагане от марки и модели. Има няколко момента, на които е добре да обърнете внимание преди да изберете своя скутер:

·         За какво ще използвате вашия скутер – за да се придвижвате или само за забавление?

·         Кой ще изполва скутера – вие или вашето дете?

Като начинаещи, помислете дали ще използвате скутера си, за да се движите с него до работа или ще се забавлявате през почивните дни и отпуската. Ако смятате да замените колата за придвижване до работа, то тогава логично ви препоръчваме да си вземете скутер, който има по-голяма издръжливост на батерията и развива прилична скорост.

Другият въпрос, на който трябва да си отговорите е – кой ще използва скутера? Ако го купувате като подарък за дете или тийнейджър, имайте предвид, с оглед безопасността, че максималната скорост, която достига трябва да е 16 км/ч. Ако обаче търсите за възрастен, тогава 24+ км/ч в час е чудесна възможност.

Някои от скутерите на пазара могат да достигнат до 78 км/ч, което е достатъчно, за да замени колата ви.

А сега няколко думи кой скутер да си изберете

На българския пазар има голям избор от различни марки и модели. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за американския бранд Razor, които е водещ производител на тротинетки, ховърбордове, електрически скутери и още алтернативни средства за придвижване и забавление.

Основното преимущество и причината, поради която  Razor  са лидери на пазара за електрически скутери, е тяхното тегло. В зависимост от модела и предназначението си, електрическите скутери на американската компания могат да тежат от 9,8 до 12 кг.

Тази отличителна характеристика ги прави едни от най-леките електрически скутери на пазара, а теглото винаги е една от важните причини защо да изберем един модел пред друг. Едни от основните представители - моделите Power A2 и Е Prime, са изработени с алуминиеви рамки - това ги прави още по-удобни и идеални за предвижване в градка среда, а защо не и в метрото или автобуса. С по-малкото си тегло, лесното сгъване и компактното си пренасяне, можете бързо да ги поставите и в багажника на колата си.

От Razor държат изключително много на безопасността и поради тази причина те са първият американски бранд получил UL 2272 сертифициране за безопасност, гарантиращ, че техните ховърбордове отговарят на най-високите стандарти за пожарна и електро безопасност.

Дадохме ви малко теми за размисъл и проучване.

Смятаме, че бъдещето на придвижването в градска среда, трябва да бъде чрез използването на повече алтернативни и екологични средства за транспорт. С избора си на електрически скутер, ще направите не само своя ден по-забавен и свободен, но и ще допринесете за една по-чиста и незамърсена градска среда.

Eлектрическите скутер и други продукти от Razor може да намерите в магазини Basecamp на бул. Черни връх 90, ул. Околовръстен път 265, както и онлайн тук, както и във верига магазини Технополис.