5 март, 2020

Как да изберем правилния размер Vibram FiveFingers?

Кракът на всеки един от нас е уникален и различен. Точно това може да предизвика затруднения с избора на правилната Vibram FiveFingers обувка за вашето индивидуално и специфично ходило. Ето и крадко ръководство за оразмеряване, както при мъжете, така и при жените, което би ви помогнало да направите правилния избор.

               

По-големият размер обувка позволява на ходилата да се движат в обувката, което може да причини подувания и мехури. При по-малък размер, пръстите на краката се чувстват свити и огънати и не могат да се издължат напълно. За перфектния размер обувка е правилно най-дългият пръст леко да докосва края на обувката или да опира малко преди края. В този случай обувката прилепва към ходилото точно като ръкавица или втори слой кожа. Така вече сте готови за тренировки, фитнес, бягане, разходки, походи и всякакъв вид дейност!

За да усетите максимално ефекта на обувката върху вашият крак следвайте следните указания:

  • Вървете бос по килим в продължение на 1 или 2 минути, за да дадете време на краката и мускулите да се адаптират към усещането.
  • Поставете Vibram FiveFingers на равна повърхност, отпуснете и разхлабете горната част.
  • Дръжте петата на обувката надолу, докато вкарвате крака.
  • Помагайте си с пръстите на ходилото, за да ги насочите в правилните за тях отделения.
  • Уверете се че всеки пръст е на правилното място.
  • След като вмъкнете всички пръсти на правилните места, издърпайте петата максимално, затегнете и завържете обувката, за да пасне плътно.
  • Разходете се и усетете чувството!

Повече информация за Vibram FiveFingers и различните модели ще откриете в магазини Basecamp на адрес бул. Черни връх 90, ул. Околовръстен път 265 и онлайн тук.