24 март, 2020

Конопът в дрехите на Patagonia

Конопът е естествено влакно, което се култивира с ниско въздействие върху околната среда. Не изисква пестициди, синтетични торове или ГМО семена. Отглеждането на коноп подобрява здравето на почвата чрез снабдяването и със жизненоважни хранителни вещества и предотвратяване на ерозия. Това е едно от най-издръжливите естествени влакна на планетата и създава тъкан, наподобяваща лен.

Въпреки че конопът не е „сертифицирано органичен“, той се отглежда органично, използвайки всички естествени съставки: органична тор, животинска тор и налични валежи. Patagonia изработва дрехи със 100% коноп или го смесва с други влакна, като рециклиран полиестер, органичен памук и спандекс.

Отглеждането на промишлен коноп е незаконно в повечето части на света. Активисти, бизнесмени и фермери работят усилено, за да променят законите, но правителствените агенции продължават да го свързват с марихуана. В момента Patagonia внася висококачествена конопена тъкан от Китай, продължавайки да се надява това изключително полезно растение един ден да расте без ограничения.

Конопът, използван в дрехите помага за отделянето на влагата от кожата и е термо динамичен, което означава, че затопля, когато е студено, и държи хладно, когато е топло. Мек и силен, идеален за хора с алергични проблеми или чувствителна кожа. За стил, практичност и удобство със слабо въздействие върху околната среда, конопеното облекло е правилният избор.

Научете повече и разгледайте предложенията в магазините на адрес бул. Черни връх 90, ул. Околовръстен път 265 и онлайн тук.