18 февруари, 2020

Стелките Currex – за по-добро усещане и по-добро представяне!

Currex GmbH е водеща биомеханична компания от Германия,  за чийто основател се счита , Бьорн Густафсон - бивш световен шампион по триатлон, пенсионирал се преждевременно поради контузия. Малко след пенсионирането си през 2007 г. той решава да се посвети на биомеханичната наука, резултатът от която е изобретяването на стелките Footdisc (по-късно известни като CurrexSole ), с цел да помогнат на спортисти като него да предотвратят нараняванията и да останат в движение цял живот. Желанието на Бьорн е стелките Currex да станат наш ежедневен спътник, чиято стойност не се измерва от спортния успех, а от преживяването: „За мен представянето на CURREX започва в момента, в който ги поставиш и потеглиш - на където те отведе животът.“

Стелките Currex са проектирани и изработени, използвайки най-новите технологии и изследвания в комбинация с изчистен съвременен стил и са единствените стелки, създадени само за спорт. Разработени са с патентована DAC технология за прилягане към всеки тип стъпало. Предлагат се в 3 варианта в зависимост от височината на свода – висок, среден и нисък. Леки и лесни за поставяне, стелките Currex спомагат за редуциране на напрежението в глезените, коленете, бедрата и ниската част на гърба по време на спортове. Също така направляват позицията на стъпалото. Не на последно място намаляват влагата и миризмите и подобряват характеристиките на спортните ви обувки.

През 2008 г., CurrexSole Sport получава награда за Изобретение на годината на изложението ISPO в Мюнхен. Същата година печели награда в същата категория и на Международно медицинско изложение в Тайпе. По-късно през 2012 г., CurrexSole са наградени с Plus X награда в категориите дизайн, функционалност и ергономичност. И до днес те са търсени и препоръчвани от стотици спортисти.

В България, стелките Currex може да намерите в магазини Basecamp на бул. Черни връх 90, ул. Околовръстен път 265, както и онлайн тук. Очакват ви модели, предназначени за ски, хайкинг и бягане. Всички отговарящи на спецификите на всяко различно стъпало!