10 юни, 2020

10 предложения за бягане от Basecamp

Планинското бягане е от спортовете, печелещи все повече и повече привърженици днес. Бягането сред природата е гаранция за нови преживявания и емоции. Качествената екипировка обаче е важна и неизменна част от това начинание, предпазваща ви от евентуални травми и инциденти и осигуряваща ви необходимите сигурност и комфорт. Ето и 10 предложения от Basecamp за най-важните принадлежности, който ще са ви необходими, за да се насладите пълноценно на това изживяване.

 • Обувки

Несъмнено обувките са най-важната част от екипировката за планинско бягане. Изберете обувки, щадящи ставите ви и осигуряващи удобство и защита. Препоръчва се да изберете такива с половин, до един номер по-големи, за да се предотврати болката в пръстите при слизане по наклон.

 1. Маратонките Scarpa Spin Ultra са невероятно леки, гъвкави и бързи с високо ниво на омекотяване и идеални за бягане на дълги дистанции.
 2. Scarpa Spin - ултра леки обувки с дишаща горна част. Oтличителните характеристики на Spin серията са скоростта и гъвкавостта върху терена.
 3. Altra Тimp 2 e любимец на трейл бегачите. Предлагат цялостен олекотен дизайн, външният слой на подметката подобрява гъвкавостта и допринася за по-плътно прилягане върху крака.

 • Облекло

Планинското бягане и състезанията обикновено отнемат от няколко часа до няколко денонощия сред природата, затова екипировката ви трябва да включва дрехи, с които се чувствате удобно и безопасно, както в топло време, така и при по-ниски температури. Най-важните характеристики, които тя трябва да притежава са: лекота и дишаемост.

 1. Климатичните условия могат да се променят рязко, когато сте в планината. Ветроустойчивото яке винаги е добро решение и ще ви спаси при лошо време. HOUDINI® AIR JACKET от Patagonia е якето, създадено за продължителни мисии. Изработено е от ултра лека, дишаща материя за повишен приток на въздух по време на интензивно движение.
 2. AIRCHASER SHIRT от Patagonia е лека технична тениска с дишаща мрежа на гърба, подходяща за планинско бягане и други спортни активности. Разполага с вградени ръкави с клиновидни парчета под мишниците за удобсвто и свобода на движенията.
 3. STRIDER PRO RUNNING SHORTS 5 са най-техничните шорти за бягане на Patagonia - бързо съхнещи, леки и създадени за предизвикателни тренировки.
 4. Жилетката Slope Runner Vest от Patagonia предлага дълготраен комфорт и достатъчно пространство за връхна дреха, бърза закуска и хидратация - всичко това организирано удобно и под ръка.

 • Аксесоари

Разумното планинско бягане изисква щателно подбрани принадлежности и аксесоари. Сред тях са: челник, щеки за бягане и спортен часовник.

 1. Челникът е от първостепенно значение, особено когато бягате по тъмно. SPOT 325 от Black Diamond e моделът, носител на множество награди и оборудван с множество функции, вече по-лек, по-ярък и по-малък, с изцяло водоустойчива конструкция!
 2. DISTANCE CARBON от Black Diamond са най-леките щеки от серията Distance, тежащи само 95 грама създадени за приключения, при които всеки грам е от значение и предназначени за бързо и ултра леко придвижване в планината.
 3. Мултиспорт часовникът Polar Grit X ще проследява цялостното ви физическо състояние. Безкомпромисна комбинация от здравина, устойчивост и ултра лек дизайн, топ тренировъчни функции и възможностите на Polar Flow - най-добрата тренировъчна платформа.

*Планинското бягане изисква добра физическа подготовка и опознаване предварително на маршрута. Предложенията по-горе са примерни и не изключват друга избрана от бегача екипировка.

Разгледайте всички модели и предложения за бягане тук.