22 юли, 2020

5 причини защо босото ходене е полезно и ролята на Vibram Five Fingers

1.Босото ходене несъмнено е по-естествено като движение.

Повечето стандартни обувки от ежедневието ни могат да са некомфортни и дори да причиняват болка при по-продължително носене. Това се дължи на формата на обувката спрямо формата на стъпалото. Обикновените обувки често не са подходящи за формата на краката ни и това може да причини неудобство и дискомфорт.

Vibram FiveFingers са обувки, проектирани да прилягат на всяко индивидуално ходило, позволявайки на краката да се движат свободно и да стоят равно на земната повърхност. Те предпазват стъпалата при неравни повърхности и след препоръчителния период на свикване, след дълъг ден не чувствате нуждата да ги свалите от краката си.

2. Босото ходене спомага за по-добър баланс на тялото

Пръстите на краката  са от съществено значение за баланса на тялото, докато сме в движение. Всеки пръст има способността да се движи независимо от другите, което ни поддържа балансирани независимо дали сме в неподвижно състояние или се движим. Когато краката са притиснати в тесни обувки, пръстите губят способността да се движат поотделно и краката се ограничават.

Vibram FiveFingers позволяват на пръстите да се движат свободно, осигурявайки на краката страхотен баланс и активна стабилност при движение.

3. Босото ходене подобрява стойката на тялото

Повечето стандартни обувки имат функция да повдигат пръстите и петите на краката, което води до деформация и променя стойката на тялото ви.

С равните подметки на Vibram FiveFingers, нервните окончания по краката стават по-чувствителни, ходилата се отпускат и стойката ви се променя.

4. Босото ходене помага за заздравяването на краката

През повечето време от деня краката са частта от тялото, която намирайки се в контакт със земната повърхност, крепи цялото тяло. Движейки се, ние прехвърляме тежестта на тялото от единия крак на другия и трябва да сме сигурни, че краката ни са достатъчно устойчиви, за да поемат натоварването.

Vibram FiveFingers позволяват на краката да се движат свободно, осигуряват нужния комфорт при продължително ходене и дават шанс на краката да станат по-здрави и стабилни.

5. Босото ходене позволява да усещате повърхностите и терена

Тънките подметки на Vibram FiveFingers позволяват по-прецизно и детайлно усещане на повърхностите и терена, без опасност от нараняване и осигуряват на краката гъвкавостта, от която се нуждаят, за да работят правилно.

Моделите обувки на Vibram Five Fingers са разнообразни и отговорят на нуждите на различни активности и терени. Общото между тях – всички са проектирани да позволят на краката ви да правят това, което правят най-добре! Дайте свобода на стъпалата си и разгледайте предложенията от Vibram Five Fingers в магазини Basecamp или онлайн тук.