18 декември, 2019

Original+ – Вашият дух. Вашите ски.

Ските са един от малкото спортове, в които човекът е силно прикрепен и зависим от своята екипировка. Доброто представяне и максималното удоволствие, зависят не само от уменията на скиора, но и от правилното взаимодействие с оборудването. На пазара има стотици производители на ски екипировка, но индивидуалните умения и стил на каране изпъкват най-добре с прецизно подбраните ски, обувки, автомати.


След години работа като Продуктов мениджър във Fisher Skis и Генерален директор на Kästle Ski, Зигфрид Румпфубер създава Original+ - компанията, която създава ски за уникалните нужди на всеки скиор. Original+ събира знанията и умения на многогодишен опит в ски индустрията и ги претворява в ски, създадени за индивидуалния стил на всеки отделен човек.


Произведени в Австрия, O+ използват специално създаден софтуер ORIGO, който събира необходимите данни на скиора, обработва ги и с едно натискане на бутона, изчислява най-добрата и точна ски конфигурация. Адаптация, вместо избор – ORIGO анализира биометричните данни на скиора (тегло, височина, възраст), заедно със стила на каране и предпочитанията му, сред огромна база данни на ски геометрии и конструкции, за да открие най-точното съвпадение.


Що се отнася до производствения процес, всяка ска Original+ се създава със „сандвич“ технологията, което означава, че различни пластове от дърво, карбон, фибро стъкло, алуминий, пластмаса и желязо се наслояват и пресоват в шаблон. Всеки чифт O+ се създава с дървена сърцевина, адаптирана към вашия стил на каране, плюс индивидуална пластова конструкция, съответстваща на вашата ски техника и със специфични амортизиращи свойства, които ще работят най-добре с вашата скорост на каране.


Патентованият производствен процес на Original+ се състои от стотици малки стъпки. Резултатът: ски, създадени в съответствие със стандартите при професионалните ски, които сега стават достъпни за всеки скиор, които изисква най-доброто от своето представяне.
Параметрите, които определят поведението на ската и които Original+ изменят за къстъм производството са:
• FLX - надлъжен флекс – колкото по-твърда е ската, толкова е по-стабилна и трудна за завиване е; колкото по-мека е, толкова по-пъргава и лесна за завиване е
• TRS - усукване – колкото по-твърдо е напречното усукване, толкова по-агресивно ще реагира на натиск; колкото е по-меко, толкова повече е „прощаваща“ ската
• DMP – амортизиращи свойства – амортизиращите свойства на ската определят поведението й при неравен терен и
• MSK – тегло – теглото се определя от предназначението на ската. Ските на Original+ са поначало по-леки от конкурентни модели на пазара
• TUN – ъгъл на канта – ъгълът на канта определя агресивността на ската в завоя и необходимия натиск от страна на скиора.

Моделите на Original+
• mod. 6S
Слаломната ска със състезателни гени. За всички, които обичат пъргави и къси завои.
• mod.7
Многократно наградена ска за всеки ден в планината. От прецизно сутрешно карвиране, през обедни спускания, до преминаване през неравностите в края на деня – mod.7 е „ската за всичко“.
• mod.8
Талия от 88мм, в комбинация с най-добрите материали – резултатът e уникална комбинация от състезателно пистово представяне и извън пистови способности. Mod.8 е ска за дните, които започват на писта, минават през гората и завършват през техничен кулоар.

Своите ски Original+ може да поръчате през сайта на компанията тук. При направена поръчка, ските се доставят до посочения от клиента адрес. В България, ските Original+ може да тествате в магазин Basecamp на бул. Черни връх 90.