20 април, 2022

Велосипедите Rocky Mountain вече в магазини Basecamp!

Любовта към колоезденето“

Създадена в сърцето на Канадските планини, компанията Rocky Mountain днес е световен лидер в производството на планински велосипеди. Настоящата година пък е специална, защото през 2021 г. компанията празнува своята 40 годишнина. Историята започва в края на 1970 г., когато основателят й Грейсън Бейн се уморява да кара колелото си по асфалт и решава да излезе извън конструираните пътища, но по това време няма подходящо колело, с което да го направи. Стандартните колела не се справят с горските пътеки, което налага нуждата от тяхното модифициране.

През 1981 г. се оказва, че Грейсън не е единственият, който иска да навлезе в по-предизвикателни терени – броят на желаещите да карат колело в планините нараства бързо. Така Грейсън решава да основе компания за производство на колела, която получава името Rocky Mountain – на планините между Британска Колумбия и Албърта. През 1982 г. компанията произвежда първото си планинско колело – Sherpa. Sherpa е здраво, издръжливо колело, което може да бъде карано по начин и места, иначе невъзможни до момента. През 1984 г. производството и продажбите се разрастват и на пазара излиза вторият модел на компанията – Blizzard! През 1989 г. Rocky Mountain излиза извън границите на Канада, като започва да продава своите велосипеди в Германия. Следват години на разрастване, работа с най-добрите колоездачи в света, много спечелени награди и създаване на екип от топ състезатели, които насочват знанията и усилията си в създаването на по-добри и по-добри продукти.

Кои са Rocky Mountain?

Rocky Mountain е водеща канадска компания за производство на планински велосипеди, основана през 1981 г. В продуктовата линия на компанията присъстват всички категории байкове за планинско колоездене – XC, Enduro, Trail, Fat bike, DH, състезателни модели, както и електрически велосипеди. Днес Rocky Mountain е абсолютиен световен лидер в производството на планински колела.

Екипът, който стои зад Rocky Mountain са група от дизайнери, маркетинг специалисти, инжинери, спортисти, колоездачи, посветени на ендо просто нещо – да изобретяват наистина добри велосипеди, за да може повече хора да се докоснат до страстта на планинското колоездене.

Каква е мисията?

От деца до професионалисти, Rocky Mountain са фокусирани да удовлетворят желанието на всеки един колоездач. Защо? Защото това е водещия начин да допринесат за растежа и прогреса на този прекрасен спорт – планинско колоездене. Rocky Mountain създават велосипеди, които помагат на колоездачите да обичат своето хоби. А всичко това допринася за създаването на постоянно разширяваща се и приобщаваща общност от колоездачи, състезатели, хора, създаващи и подготвящи трасета, организатори на състезания и други любители на двете колела.

Част от моделите на Rocky Mountain вече може да намерите в магазини Basecamp или онлайн тук.