18 ноември, 2019

Приключенията без компромиси започват с Basecamp Tours

Новата туристическа агенция Basecamp Tours превръща мечтите в реалност,
а всяко пътуване в незабравимо изживяване

13 Ноември 2019, София. Дългогодишен опит в планината, множество посетени места по света, любов към пътешествията, природата и активния начин на живот - това води до създаването на Basecamp Tours (www.basecamp.tours) - не просто туристическа агенция, а група от хора, готови да отведат всеки желаещ извън утъпканите пътеки, в дебрите на дивото и непознатото. Програмите на Basecamp Tours предлагат различни организирани пътувания - в България, Европа, Канада, Иран, Африка, Непал, с различни спортни направления - ски туринг, височинен алпинизъм, планинско бягане, гмуркане, кайтсърф, сноу кайт.

Идеята в основата на Basecamp Tours е търсенето, откриването и споделянето на нови и непознати места, на нови предизвикателства и усещания. "Винаги сме търсили новото, различното. Преди 11 години създадохме верига магазини за планинска екипировка Basecamp. Магазините се превърнаха в емблематично място за хората, които обичат планината, аутдор спортовете и приключенията. Сега искаме да заведем всеки желаещ до местата, на които екипировката, която Basecamp предлага, си е у дома. Да споделим емоциите и местата, които нашият екип е откривал с годините.", казва управителят на Basecamp Tours - Дарина Тодорова. Агенцията приветства всеки, който търси доверен партньор в приключенията, който е готов да тества и разширява зоната си на комфорт. Предложенията в различните категории спортове и пътувания предлагат различни програми - за начинаещи, за опитни или за хора, решени да участват до голяма степен в създаването на своето приключение. Освен пътуванията, агенцията ще предлага и различни обучения и тренировъчни програми.

Хората, които ще поведат клиентите на Basecamp Tours към новите приключения, са професионални водачи с дългогодишен опит във високата и ниската планина, откриватели, професионалисти в сферата си. Един от гидовете и съдружник в агенцията - Иво Стоилков, споделя "Агенцията е създадена от професионалисти, с дългогодишен опит, навъртели доста километри по планинте на България, Балканите и света. Стремежът ни ще бъде да сме новатори и да предложим на пазара не много популярни дестинации, но и достатъчно гъвкави, за да имаме богата палирта от програми за всеки вкус и ниво. Обръщаме особено внимание на обучението за ски преходите и лавинната безопасност, като считаме това за важен елемент от нашата мисия. Ще ви очакваме по върховете на Алпите, Скалистите планини или Хималайте..."
Екипът на Basecamp Tours е воден от желанието да споделя страстта и любовта си към природата и активния начин на живот, с всеки готов за нови усещания. С хората, готови да излязат отвъд отъпканите пътеки и да предизвикат себе си.

Снимки: © Basecamp Tours