17 ноември, 2022

Crazy Fast & Light – Началото

Нейното име е Валерия и е родена и израснала в италианското градче Бормио, намиращо се в Алпите. Като малка, мечтата и е била да създава дрехи, но за разлика от приятелите и, обличането на кукли никога не и е било достатъчно голямо удовлетворение.

В ранните си юношески години, тя започва да практикува ски алпинизъм. Любовта към нейното хоби започва силно да се покачва, но непрестанните разходи, които трябва да инвестира в екипировка и оборудване бързо я карат да се откаже и е принудена да търси ново поприще.

Отново е на ски, но този път на по-тесни и по-бързи - започва да практикува ски бягане. Първата и голяма победа идва не след дълго - печели първо място на италианското първенство по ски бягане при девойки.

Въпреки че е една от водещите състезателки в нейната възрастова група, Валерия е изправена пред труден избор - дали да продължи да се развива в спорта и да гони високи постижения или да следва детската си мечта, която е да стане дизайнер на спортно облекло.

Годината е 1989, когато Валерия взема решение, че екипировката за планина трябва да се промени! Десетки часове прекарани в проектиране, кроене на платове и опитвайки се да си представи своите колекции на международни изложения, които ще обикалят света и ще запълнят щандовете на престижни магазини за спортна екипировка. На 20 годишна възраст, Валерия отваря бутик в стария град на Бормио. Първите и клиенти са нейните приятели - елитни спортисти от всякакъв тип планински спортове, включително и водещите състезатели по ски алпийски дисциплини Дебора Компаньони и Алберто Томба.

За кратко време, Валерия бе успяла да си сътрудничи с десетки спортисти от различни видове дисциплини, но двама от тях я поставиха пред уникалното за нея предизвикателство! Това бяха Фабио Мералди и Адриано Греко - истински пионери в бързите дисциплини. Заедно с тях, Валерия проектира и създава първия модел облекло за ски алпинизъм и скайрънинг.

Водейки бележки от съвременните иновации, породени от нуждите на спортистите по време на своето приключение в планината, тя започва да създава множество нови продукти, съчетавайки най-добрите технологии на пазара с комфорт и производителност. Учейки се от света на състезанията, който тя много добре познаваше, премахна всичко излишно и минимализира теглото и обема на продуктите, за да достави удоволствие на атлетите, да преминават по трасетата ефективно, бързо и леко!

Бъдете луди, бъдете бързи, леки и без компромиси!

Блузи, панталони, полари, шапки и ленти от италианската компания ви очакват в магазини Basecamp на адрес:

  • Basecamp, бул. Черни връх 90, София
  • Basecamp, ул. Околовръстен път 265, София
  • Basecamp, бул. Коматевско шосе 24, Пловдив
  • Онлайн тук.