18 май, 2021

FIREWIRE & SHAPERS – новите сърф попълнения в семейството на Basecamp

Firewire е австралийска компания, основана през 2006г, като целта й е да осигурява лек продукт, без да прави компромис в здравината и гъвкавостта и същевременно да намалява въздействието върху околната среда!

Компанията подкрепя редица екологични и хуманитарни организации с нестопанска цел по целия свят. Що се отнася до продуктите, Firewire непрекъснато търси възможности за намаляване на въглеродния отпечатък на цялата компания, а не само на сърфовете им.

Иновативният дизайн, новите материали и усъвършенствани строителни методи са в основата на производствената философия на Firewire. За направата на своите лийшове, компанията използва пластмасови бутилки, рециклиран уретан и Yulex, а моделите от сърф серията The Gem са произведени от мангрови морски дървета, разположени на индонезийския остров Биак.

Мангровите дървета могат да живеят както в солена, така и в сладка вода, предотвратяват крайбрежната ерозия и отделят CO2 от атмосферата.

Компанията засажда достатъчно мангрови дървета всяка година, за да изтрие целия си годишен отпечатък от въглерод, а целта е с времето да отделя повече CO2, отколкото произвежда!

От юли 2014 г., пък всички дъски Firewire отговарят на стандарта за сертифициране Ecoboard на Sustainable Surf’s.

Другото ново попълнение в Basecamp е австралийска сърф компания Shapers. Тя е в основата на сърф индустрията и повече от 25 години въоръжава производителите на сърф, по света и у нас с инструменти, материали и композиции от нова епоха, с цел направата на качествен продукт от високо ниво. Целта на Shapers е да предоставят нещо иновативно, от бъдещето, функционално и подходящо за широк спектър от сърфисти и условия за сърф.

Като финките, които компанията произвежда. Базата, по която са направени е издръжливата и лека конструкция, даваща на сърфистите максимално усещане и контрол.

Проектирани са чрез сложна комбинация от материали, наслоени във формат, който специално контролира огъването на перките. Благодарение на голямото разнообразие от модели и прецизната им техника с уникална композитна смес, съдържаща 50% стъклени влакна и тъкани въглеродни влакна през основата на ребрата и предния ръб, финките на Shapers са подходящи както за начинаещи така и за професионалисти, което ги прави водещи в сърф индустрията.

С предложенията от Firewire и Shapers може да се запознаете в магазини Basecamp на ул. Околовръстен път 265 и онлайн тук.