2 ноември, 2020

Patagonia DAS Parka – предимства и технология!

От 1992 г. насам, DAS е най-надеждната синтетична изолация, предназначена за най-студените зимни условия. DAS (Deal Air Space) - доказан дизайн за улавяне на топлина, задържащ топъл въздух на място, с цел предпазване и повишена защита от елементите.

Patagonia DAS Parka - якето, създадено за скално, ледено катерене, алпинизъм или топъл слой за ски турове. Предназначено е главно за обличане върху други слоеве и осигуряване на сигурност и функционалност в сурова планинска среда, а защо не и в по-студените градски дни?

Якето DAS Parka e изработено с висококачествена 133 g Primaloft Gold изолация във всички части на тялото, съчетана с аерогел технология и 40 g допълнителенa изолация в ключовите зони: гърди, корем и гърб, където допълнителната топлина е от най-голямо значение. Тези два вида изолация заедно придават изключителна топлина и мекота за синтетичен материал, и правят якето идеално за планински мисии и всякакви снежни спортове.

Външният слой е изработен от ултра лека лицева материя - 100% рипстоп найлон с водоустойчиво полиуретаново покритие, осигуряващо устойчивост на износване, което дава на якето допълнителен живот, както и предпазва от сняг, лед или леки валежи. DWR покритието осигурява допълнителна защита във влажно време, а фактът, че якето DAS Parka е изолирано със синтетичен материал е допълнителено предимство по отношение на водоустойчивостта, тъй като този тип изолация издържа по-добре срещу влага.

Наред с безкомпромисната топлина, DAS Parka е едно от най-леките якета, с тегло само от 556 g. Това се дължи на добре обмислено подреждане на функциите с цел максималнмо намаляне на теглото.

  • Качулка, съвместима с каска за катерене, пристягаща се с една ръка за плътно прилягане, максимална топлина и защита.
  • Два вътрешни, мрежести и еластични drop-in джобове с включена компресионна торбичка за съхранение, както и външен джоб отляво на гърдите и два предни джоба за затопляне на ръцете.
  • Двупосочен централен цип Vislon® за бърз достъп до устройство и предотвратяващ навлизането на студ.

* Тази годинина за пръв път в България можете да се запознаете якето Patagonia DAS Parka на живо в магазини Basecamp на адрес бул. Черни връх 90 и ул. Околовръстен път 265 или онлайн тук.