15 декември, 2021

XCoSports Bulgaria е новият официален вносител на Pirelli за България

Основана през 1872г., в Милано, от Джовани Батиста Пирели под названието „G.B. Pirelli & C“, към днешна дата Pirelli е един от най-големите производители на автомобилни, мотоциклетни и колоездачни гуми в света. Компанията започва своята дейност с производството и продажбата на изделия от естествен каучук и дихателни апарати за подводно плуване. Първите си гуми за велосипеди патентова през 1894 г., а първият патент за автомобилни гуми е получен през 1901 г.

В годините, Pirelli се превръща в глобална марка, известна със своите авангардни технологии, висок клас производствени постижения и страст към иновациите, извираща от италианските корени на компанията. Тя се концентрира преди всичко върху разработването и производството на гуми с големи размери на джантите и специални технически характеристики, свързани с висока производителност, модерна технология и безопасност. Признати от потребителите продукти с висока стойност, продуктовата гама на компанията се състои от иновативни гуми за автомобили, мотоциклети и велосипеди, както и нарастващо портфолио от гуми за специфични приложения и такива по поръчка.

В света на колоезденето, Pirelli се завърна с пускането на специални нови линии гуми -  P Zero Velo™, Scorpion™MTB, Cinturato™ Gravel и Cycl-e. Четирите нови линии предлагат различни разновидности на гуми за шосейни, крос кънтри, трейл и ендуро колела, както и такива за електрически MTB, градски и Gravel велосипеди.

У нас, от Март 2022г. колоездачните гуми на Pirelli ще може да намерите и в следните магазини: BasecampPaVe Bike Shop & RepairAll Mountain Bike ShopBaze Bike Shop.