12 януари, 2022

Боде Милър – новият посланник на Scarpa

Смятан за един от най-великите скиори на всички времена, американският атлет ще представлява водещата компания в производството на планински обувки на световно ниво.

12 Януари 2022, София. SCARPA, водещата италианска компания в производството на планински обувки и обувки за активности на открито, обявява, че един от най-великите скиори на всички времена, американецът Боде Милър, става един от посланиците на марката.
Известен със своя уникален стил и изключителен талант, Боде Милър може да се похвали с дълга кариера и богатство от трофеи, включително 6 Олимпийски медала, 33 състезания за Световна купа и 5 медала от Световно първенство. Днес той посвещава своето време на социални дейности и популяризиране на ските сред младите поколения. Спортистът ще представлява марката от Asolo по целия свят, като също така ще си сътрудничи с нея при представянето и бъдещите еволюции на 4-Quattro - нов хибриден модел ски туринг и алпийски ски обувки, ултра леки и с най-високо ниво на представяне, предназначени да създадат силни иновации на пазара.
От моя гледна точка, еволюцията на един спорт върви ръка за ръка с развитието на оборудването, което се използва” – подчертава Милър. „Това ново сътрудничество е естествен избор за мен: SCARPA може да се похвали с дългогодишен опит в разработването на нови продукти и споделям техния подход, базиран на изследвания и иновации, с голямо внимание към устойчивостта и представянето. Много се вълнувам да започна това партньорство и да дам своя принос за развитието на новите проекти на компанията."

Боде Милър е създал спортна история и се смята за истинска ски легенда“ – подчертава президентът на SCARPA Сандро Паризото. „SCARPA днес е международна реалност, световен лидер в сектора на ски алпинизма, който се основава на определени крайъгълни камъни като иновации, качество и уважение към околната среда: да бъдеш представен в света от най-силния състезател по спускане на всички времена е важна стъпка за нас и ние сме убедени, че заедно можем да направим една наистина значителна крачка напред, като се започне с пускането на 4-Quattro, който бележи дебюта на SCARPA на пазара на хибридни обувки. Това е продукт, характеризиращ се с изключителна лекота, много високо ниво на представяне и е подходящ да отговори на нуждите на най-взискателните скиори".
SCARPA ще представи ски обувките 4-Quattro на Outdoor Retailer - водещото световно търговско изложение в аутдор индустрията, насрочено за 26-28 Януари в Денвър, където на 25 Януари компанията ще бъде домакин на встъпително събитие заедно с Боде Милър и други посланици. В търговската мрежа, новият продукт ще бъде наличен от есента на 2022 г.