12 октомври, 2022

Colnago – велосипедите, които създават история, вече и на българския пазар

История, започваща през 1954г. на ул. Garibaldi 10, в Cambiago, когато бащата на бъдещия предприемач Ернесто, отсича своя черница, за да построи работна маса за сина си. През 1055г. случайна среща открива таланта и високите умения на Ернесто Колнаго - основателят на италианската компания за производство на велосипеди Colnago. През тази година съдбата го среща с Фиоренцо Магни. Младият Колнаго помага за разрешаването на механичен проблем с велосипеда на Магни, който от своя страна го изпраща като помощник механик в Giro d'Italia. Оттогава насам, пътят на Колнаго е един постоянен възход, воден от силна интуиция и невероятни творения.

Colnago винаги са били близо до колоездачите, изслушвайки техните проблеми, загрижени за техните нужди и – накрая – внасяйки най-революционните иновации в пелотона. За часовия рекорд на Еди Меркс компанията изобретява стоманен велосипед, който тежи само 5750 кг. През 1983 г. Colnago представя Master - иновация в световен мащаб. Тръбите на велосипеда имат зведнообразна част, а ефектът е по-здрава рамка и изключителна красота на продукта. През 1987г. Colnago си сътрудничи с Ferrari. Много идеи се раждат от това партньорство, но една от тях остава задълго: да се използва карбон, вместо стомана за производството на рамки за велосипеди. През 1995 г. карбонов велосипед Colnago печели Paris Roubaix. Оттогава нататък всички велосипеди в пелотона започват да използват този материал. През 2012 г. Colnago пуска на пазара състезателен велосипед с дискови спирачки. До този момент никой не е правил това, а днес дисковите спирачки са широко разпространени.

Гамата от продукти на Colnago съдържа основно шосейни велосипеди, като гравъл колелата са другия сегмент, който компанията развива. Всички модели на марката преследват няколко цели: лекота, максимално добро представяне, използване на най-подходящи и качествени материали, иновативни технологии и разбира се -  красив, елегантен външен вид.

В България марката ще бъде представлявана от XCoSports България, а емблематичните модели колела ще може да ги откриете в магазини Basecamp и дилърската мрежа.

Научете повече за моделите велосипеди Colnago в магазини Basecamp на адрес:

  • Шоурум Basecamp Service & Rental, бул. Черни връх 47, Бизнес център Сивен, София
  • Онлайн тук